Новият селекционер на младежкия национален отбор по баскетбол Петър Клечков събра голяма част от избраниците си, с които ще атакува Дивизия “А” през юли. Тимът започва да се готви за Европейското първенство в Босна и Херцеговина, като първоначално бяха повикани 13 момчета. Талантът на Балкан Станимир Маринов няма да успее да се завърне в игра, след като не е напълно възстановен от тежката травма, която лекува.

Клечков събра и заведе на първи лагер в Македония: Станислав Цонков, Планимир Дафинов, Георги Сираков, Милен Захариев, Тодор Захариев, Илхан Арабаджиев, Пламен Христов, Хаакан Сербезов, Христо Господинов, Константин Коев, Лъчезар Радев, Георги Кунов и Ростислав Алексов.

След завръщането на отбора от Струмица през уикенда, към тях се очаква да се присъединят Емил Бинев, ако се възстанови от контузията си навреме, Дарин Иванов, Иван Руньов и Самуел Франсис. Гардът на “Левски” Венцислав Петков най-вероятно ще претърпи операция от херния, която ще го извади от игра за около 20 дни, след което и той ще стане част от младежката селекция.

„Първите ми впечатления са добри, момчетата доста са работили в клубовете. Ще работим по тактиката от лагера в Ботевград, и кондиционно преди Европейското първенство. Ние малко закъсняхме със събирането. Шест контроли мисля, че ще достатъчно,” сподели Петър Клечков преди отпътуването за Македония./БЛИЦ