Талантливият баскетболист Васил Михайлов ще продължи с кариерата и обучението си в САЩ. Той е роден през 1994 година и за последно бе в юношеския състав на Лукойл Академик. Сега Михайлов се мести в САЩ, където ще играе за Флорида Еър Академи.

Васил започва да тренира в отбора на Шампион 2006 под ръководството на Лъчезар Коцев. Именно той е човекът, който запалва момчето по играта, което пък по-късно се мести в Лукойл Академик. В този клуб пък играчът продължава с развитието си под ръководството на Людмил Хаджисотиров и Йордан Колев.

Михайлов е впечатлил бъдещия си треньор Аугопин Гупоро с ръстовите си данни, но и с чувството си към играта и добрата стрелба, пише bgbasket. Дълбоко мотивиран е да продължи и висшето си образование в САЩ и да попадне в NCAA след завършване на гимназията.

В новото си училище българинът ще бъде заедно със своя гръцки приятел Йоанис Папапето, с когото поддържат контакти от миналогодишното Европейско първенство за кадети. Михайлов отива в гимназията с пълна стипендия, като ще замине до края на месеца. /БЛИЦ