Днес от 14:00 часа ще бъде изтеглен жребият за Купата на България по баскетбол. Общо 12 отбора ще участват в него - 4 женски и 8 мъжки, които ще разберат своите съперници за финалната фаза на надпреварата.

До полуфиналите при жените достигнаха Монтана 2003, "Левски", Лукойл Нефтохимик и Дунав 8806. Жребият е дирижиран, като Монтана и "Левски" не могат да се паднат един срещу друг и ще имат съперник един измежду Лукойл Нефтохимик и Дунав.

При мъжете жребият също е дирижиран, като първите четири отбора в класирането след първата половина на първенството - Лукойл Академик, "Левски", Балкан и Рилски спортист не могат да се паднат един срещу друг на 1/4-финалите. Тези четири тима ще получат за съперник един измежду Евроинс Черно море, Ямбол, Спартак (Плевен) и Черноморец.

След като бъде изтеглен жребият за 1/4-финалите ще бъде теглен и този за 1/2-финалите. Там нещата също са дирижирани, като двойките, в които ще попаднат Лукойл Академик и "Левски" ще се избегнат една друга и могат да се срещнат евентуално чак на финал. /БЛИЦ