НБА отстрани баскетболиста на Голдън Стейт Уориърс Дреймонд Грийн за пет мача, съобщи ESPN. Грийн бе в центъра на скандала в началните минути на срещата срещу Минесота Тимбъруулвс, спечелена от „вълците“ със 104:101.

Във втората минута на двубоя, след пропуск на Антъни Едуардс от тройката, Клей Томпсън от Голдън Стейт и Джейдън Макданиелс от гостите се спречкаха, а Руди Гобер от Минесота се опита да ги раздели. Тогава се включи и Грийн, който започна да души Гобер и да го тегли към пейката на Уориърс. Томпсън, Макданиелс и Грийн бяха дисквалифицирани от мача.

Според информацията на ESPN Томпсън, Гобер и Макданиелс са глобени с по 25 хиляди долара заради участието си в мелето. За Грийн това е трета дисквалификация от началото на сезона и причина за значително по-тежкото му наказание.

33-годишният Дреймонд Грийн записа средно по 8,8 точки, 5,7 асистенции и 5,1 борби за 9 мача през сезона до момента. Той ще бъде на разположение за Голдън Стейт за гостуването срещу Сакраменто Кингс и Александър Везенков на 28 ноември.