Старши треньорът на Левски Константин Папазов отново заяви, този път след победата със 109:84 над Рилски спортист в мач-реванш от четвъртфиналите на Балканската лига, че цел номер 1 на "сините" за сезона е спечелването на турнира. Левски се класира за Финалната четворка, след като в първия мач в Самоков отстъпи с 14 точки разлика - 75:89.

"Поздравявам съперника за страхотния мач, както и наставника на Рилски спортист, който до последния момент не ни даде спокойствие. Съперникът може само да съжалява, че ни победи само с 14 точки в първия мач. Двата отбора играха страхотно в нападение, като ние допуснахме отпускане в началото на четвъртата част.

Аз продължавам да твърдя, че нашата основна цел през този сезон е спечелването на Балканската лига, но не знам дали домакинството на финалната четворка ще бъде даден на София. Като стратегическо място столицата е доста удобна за подобно мероприятие, но все пак тази организация си има Борд на Директорите, който ще реши. На мнение съм, че зала "Универсиада" може да предложи добри условия", заяви след срещата Папазов./БЛИЦ