"Левски" е напът да осигури финансиране, което да го запази в елита на баскетболното ни първенство. Това обяви треньорът на "сините" Константин Папазов, който вчера отпразнува своя 48-и рожден ден. Той е провел няколко срещи с различни фирми, откъдето са му дали надежди, че ще помогнат и клубът ще може да продължи участието си в НБЛ и през новия сезон.

"Ситуацията е малко по-добра и обнадеждаваща спрямо миналата седмица. Имах няколко разговора, след които вече виждам светлина в тунела. Разбира се, не става въпрос "Левски" да се бори за титла и да разполага с онези перфектни условия, които бяха в предишните години. Но поне ще продължим да сме част от НБЛ и да се борим. Ще бъдем изградени само от български момчета. Все още е рано да говорим, нека не избързваме. Имам индикации, че до края на месеца ще закрепим клуба", заяви Папазов.

Ако преговорите между него и въпросните компании се движат към положителен завършек, то е много вероятно българските баскетболисти, начело с Павел Иванов и Алекс Симеонов, които завършиха сезона за "Левски", да продължат да са част от тима.

Папазов за пореден път акцентира, че това, което прави, е работа на парче. "Докато от държавата не се намесят и не направят така, че клубовете да имат гарантирани средства, ще продължим да мохиканстваме. В момента "Левски" има най-добрата школа в България. И получава от държавата 42 хиляди лева. За всички отбори при момичета и момчета. Сумата е смешна на база разходите, анализира Тити пред "Тема Спорт". - В Черно море е наполовина. Буба, които безспорно са най-добрите в страната, получават 7 хиляди. Затова спортът ни е в това състояние."