Константин Папазов беше избран за треньор на месец януари. Баскетболният треньор на “Левски” победи в анкетата на Пресклуб България Виктор Жеков и Красимир Дунев. През януари “сините” баскетболисти прекъснаха черната серия срещу Лукойл Академик и ги победиха за първенство.

Най-близката цел пред “Левски” е Купата на България, като турнирът започва на 15 февруари в Самоков. Отборът спечели трофея през 2009-а и 2010 година, а миналата триумфира Лукойл Академик.

“Нормално е да имаме апетити към Купата след добрите игри в Правец срещу Лукойл Академик и в Тел Авив. Ние определено не сме фаворити, Лукойл Академик е фаворит. Ние имаме тежък път до финала и трябва да мислим мач за мач. Първо ни предстои двубой с първия съперник Балкан, както и евентуален полуфинал с домакините от Рилски спортист. Спечелването на Купата ще е много труден процес, който ние трябва да направим по най-добрия начин“, заяви Тити Папазов.

Звездата на “Левски” Арън Харпър също ще получи своята награда – за Баскетболист №1 на януари. “Харпър безспорно е много класен баскетболист. Той ви разглези, накара хората да свикнат, че всеки мач, в който е вкарал по-малко от 20-22 точки, не е играл добре. Трудно е един баскетболист непрекъснато да бъде на толкова добро ниво“, коментира още Папазов.

„Въпреки че имаме дълга скамейка, определящо е неговото поведение на терена. Ако той играе силно, и е истински лидер, какъвто много пъти е показвал, че е, “Левски” има сериозен потенциал,“ завърши с похвалите за най-добрия си играч Константин Папазов./БЛИЦ