Баскетболният "Левски" загуби от Сигал Прищина с 68:77 в последен мач от редовния сезон на Балканската лига. "Сините" ще трябва да играят плейоф с Куманово, ако искат да се класират за финалната четворка. Двата отбора, които си осигуриха директно място във Файнъл 4, са Галил Гилбоа и Сигал Прищина. "Левски" - Куманово и Балкан Ботевград - Теодо са двата плейофа, които ще определят последните два финалиста.

"Първо те са добър отбор с добър треньор, но може би най-добрият им играч е публиката. С фенове като тези всеки отбор може да се върне срещу нас. Със сигурност нашият отбор е по-добър, не може да се сравняваме. С тази феноменална публика обаче, плюс някои глупави грешки на нашите играчи, им дадохме да ни победят. Сигурен съм, че сме най-добрият отбор в лигата и ще продължим, това е реалността. Спортът е интересен, защото има такива моменти. Сигурен съм, че и тази невероятна публика не вярваше, че Сигал може да се върне в мача. Тази вечер те подкрепяха отбора си от първата до последната минута и трябва да уважаваме това. Благодарение на много наши глупави решения им дадохме шанс да се върнат. Изпуснахме поднасяне под коша, а след това получихме тройка от Бериша. Ключовият момент е 03.50 минути преди края, когато водехме с 1 точка и пропуснахме поднасяне, а след това нашият център взе глупаво решение да направи неспортсменско нарушение, което прави разлика от 7 точки. Изпускаме лесно поднасяне да поведем с 3 точки, а след това те вкарват два наказателни и кош и фаул и повеждат с 4 точки. След това не можехме да контролираме нещата и всичко бе в ръцете на техните фенове, играчи и треньор", заяви Константин Папазов.

"През второто полувреме имаше глупави решения от наша страна и добри моменти на Прищина. Те играха добре след почивката, публиката ги подкрепяше, но всичко бе в нашите ръце. Това е наша грешка. Може би този мач ще ни научи. Играхме страхотно първо полувреме и съм сигурен, че феновете на Прищина са си казали, че "Левски" е по-добрият отбор и това е истината. Може би не сме достатъчно добър отбор, щом правим такива глупави неща. Не говоря за пропуснати поднасяния в коша, говоря за грешни решения. Прищина започна да рискува с бързи атаки и тройки. Да, това през първото полувреме с 2/11 стрелба за тях от тройката не е реално, но съм сигурен, че ние сме първият отбор, който контролира Бериша. Последните две минути не са важни. Той е страхотен играч, може би над нивото на лигата, но ние го спряхме. Това е, тъй като се подготвихме страхотно, но може би Господ видя тази публика и помогна.

"Нашият отбор е по-добър. Невъзможно е да загуби, водейки със 17 точки на полувремето, но се случи. Ако трябва да сме честни, след първото полувреме разликата трябваше да е повече от 25 точки. У домакините имаше напрежение, публиката бе сериозна и им се отрази. Най-важното обаче е, че Прищина заслужава да влезе директно във Файнъл 4. Мисля, че Прищина и "Левски" са двата най-добри отбора в лигата. Уважавам Галил Гилбоа, но е така. Не знам какво ще се случи, но нашите два отбора заслужават да са на финала."