Старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов поздрави Лукойл Академик за успех в дербито тази вечер със 79:77 в Правец, но добави, че първото място на „студентите” в редовния сезон все още не е сигурно.

На въпрос към Папазов дали има претенции към реферите, наставникът на „сините” коментира: „Имам претенции стопроцентови. Без да обвинявам никой за загубата. Против Доналд Коул имаше 1000% фаул. Поздравявам отбора на домакините, който след като ни е победил, значи е заслужено. В никакъв случай заради едно съдийско решение не може да обезценяваме техния успех. Не смятам, че е имало някакъв умисъл. Не мога да кажа, че са ни ощетили съдиите, но в тази ситуация накрая, тя ми е пред очите, защото беше стопроцентова. Сигурно и двата отбора ще имат претенции.”

"На Лукойл им предстои тежък мач в Самоков, така че след това може да коментираме шансовете за първото място в редовния сезон. Смятам, че показахме прилична игра. Нормално е цялата защита на Лукойл да бъде насочена към Арън Харпър. Нищо фатално не се е случило. Лукойл не може да бъде подценен по никакъв повод. Ние реално играем с един гард. Асен Великов не е готов. Боли го. Естествено съжалявам, защото бяхме близо до победата. В края получихме две тройки – решаваща на Тодор Стойков и последната на Стефанович. Изненадаха ни с атаката на Стефанович. Получи се психологически сблъсък между двата отбора”, добави още Тити./БЛИЦ