Треньорът на “Левски” Константин Папазов бе на върха на щастието, след като неговите възпитаници елиминираха Ямбол с 3:1 победи в полуфиналния плейоф на НБЛ. “Сините” победиха в четвъртия мач като гости драмтично с 89:87. Така тимът от столицата се класира за трети пореден финал в НБЛ.

„Щастлив съм. Нека първо се нарадваме на победата, после ще презареждаме за финала. Беше много тежък мач, в който показахме характер. Искам да изразя своя уникален възторг от отбора на Ямбол. Смятам, че тези мачове от серията доказаха, че абсолютно заслужено той завърши трети в редовния сезон. Всички знаем, че имаше спекулации за победите над Лукойл. Ако тази година има морален шампион, това е Ямбол. Вярвах, че ще спечелим, вярвам в знаците на съдбата. Последните два дни ни скриха топката за игра. По принцип те са коректни, но тогава повярвах, че при подобна ситуация съдбата ще бъде на наша страна. Последният кош на Харпър е един вид спортен шанс и това го доказа”, сподели след мача Тити Папазов.

“Пожелавам успех на Ямбол, както и на отбора на Евроинс Черно море, който направи нещо много голямо през този сезон – в адски мъки стигнаха два пъти до борба за бронз. Ние първо ще се нарадваме, защото серията беше тежка, и след това ще мислим за финала. Баскетболен клуб “Левски” изпълни основната задача, която си бе поставил – в трите състезания, в които участва, да играе на финал. Ние играхме два финала, в които показахме много силен характер. В единия не бяхме заслужено победени, но това е спортът. Надявам се в третия да сме по-спокойни и да разкрием потенциала си. Лукойл е отбор, който не усеща тези мачове. Той играе в Еврокъп на много високо ниво, но при всички случаи ние ще излезем и никога няма да се предадем, защото носим името на най-великия българин!”, допълни наставникът на “сините”.