„Лукойл е фаворит преди финала, но и ние имаме своите шансове за титлата”, заяви треньорът на Левски Тити Папазов преди първия мач от финалния плейоф на Националната лига по баскетбол за мъже. Срещата е от 18 часа утре в Правец.
„Смятам, че сме в добро състояние. Изиграхме добри мачове с Балкан, а в третия бяхме малко колебливи. Надявам се да оползотворим това, което витае в пространството, че за първи път има отбор толкова близо до ЛукОйл и разполага с малко по-големи шансове отколкото е било досега. Смятам, че силите са по-изравнени отпреди и ако спортният шанс бъде на наша страна, можем да успеем”, добави Папазов.

„Първият мач безспорно е важен от психологическа гледна точка, но един не стига. Серията е до три победи и ако някой иска да стане шампион, трябва да ги спечели тези три двубоя”, добави Тити.

„Нашият тим е в добра форма, мобилизирани сме и чакаме финала с нетърпение”, заяви спортният директор на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Сашо Везенков.
„Беше ясен този финал от самото начало. Доста оспорвано първенство имахме. Двата най-добри отбора стигнаха до финала. Мисля, че ще се получат интересни срещи. Левски спечелиха Балканската лига и Купата на България, а това говори не малко. Разузнахме ги добре, ясно ни е какво предстои. На Чавдар Костов това му е първият сезон от доста време без контузии. В добре форма е. Дано продължи така. Всички са здрави и са в добро състояние, но всеки играе толкова, колкото му позволи съперникът”, коментира още Везенков пред Гонг.