"Левски“ се класира на финал за Купата на България за шеста поредна година, след като на полуфиналите се наложи със 76:71 над Рилски спортист, който елиминира носителя на трофея Лукойл Академик на 1/4-финалите. Треньорът на победителите Константин Папазов благодари на "синята" публика.

"Всички отбори, които имаме претенции за нещо, трябва да се съобразяваме с Рилски спортист. Нашата публика изстрада загубата на футболния отбор, безкрайно им благодаря за подкрепата. Аз съм оптимист, защото на 2 март залата ще бъде още по-пълна", заяви Папазов.

"Признавам своята грешка. Няма как да има служебна загуба, защото няма такова нещо в правилника. Има кош, и техническо нарушение на нашия отбор, но те (съдиите и съдийската маса) така са решили. Ние нямаме вина. Аз съм треньор, не разбирам от такива пунктуалност, каза още Тити. Той добави, че ако се наложи, мачът може да бъде преигран.

- Трябва да поздравим Рилски за играта вчера и днес. Единият отбор днес бе със страхотно психологическо предимство, но нашата класа бе достатъчна да преодолеем кризата. И феновете ни помогнаха много. Що се отнася до претенциите на Рилски спортист, за по-малкото време за почивка, Папазов отговори: „Сега ли я видяхте тази победа. А на Барчовски мога да кажа само, че има къса памет. Телевизията пожела да започне с 10-ина минути по-късно мачът.

Безкрайно съм доволен, защото този мач ни помогна за финала. Липса на опит, изразходваната енергия от Рилски също ни помогнаха. Може да бием с една или 20, резултатът е същият. Ние имахме много силни играчи, които се показаха в решаващите моменти.

От Черно море загубихме три пъти, от Балкан – два, от три. Аз казах, че ще станем шампиони. Не съм казал, че ще спечелим Купата."