Треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов - Тити беше изключително емоционален след победата с 66:56 над Балкан (Ботевград) в трета среща от полуфиналната серия на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ).

Папазов похвали агресията и мъжката игра на двата тима и призова феновете на футболния Левски да помогнат да играчите му да изравнят серията в четвъртия мач в петък.

"Ако някой да иска гледа цирк, да гледа НБА. Тук имаше битка на два отбора, които показват характер - трети мач подред. Два отбора, които истински се борят и искат да отидат на финал. Трябва да се радваме. Баскетболът е игра за хората, но аз смятам, че и те са останали щастливи. Да поздравим и гостите ни - видяхте каква организация. Над 250 човека дойдоха да подкрепят до последната секунда отбора си. Това е битката на двата отбора, които имат най-обичаща публика. 

Когато един отбор играе на такава висока скорост и с такава агресия, няма нищо по-нормално да има такива грешки. Много ниска успеваемост от тройката и за двата отбора, които след Рилски през сезона имат най-добрата стрелба. Това е доказателство за изключителния характер и агресията в защита, която показват двата отбора. Ние нашите тройки ги пазим за финала. 

В този мач трябва само да се гордеем и двата отбора, че сме част от българския баскетбол, и че може по този начин големи мъже да се борят за всяка педя земя. Ако вие не сте го видели, имате право на повторения. Отборът на Левски е силен, защото има 11 изключително класни играчи, които във всеки един отбор ще бъдат лидери. Това е нашият най-голям проблем - да успеем психически да запазим всяка една от своите звезди. На нашите играчи потенциалът им е национал. На терена могат да играят само пет човека и се радвам, че в последната част играхме без Венци Петков и Марио Литъл, които цяла пролет носиха отбора на гърба си. Ще дойде и техния час. Сега имаме първо да победим на 20-и. 

Искам да се обърна към цяла “синя” България. Тъй като Левски е вечен, ние сме на гребена на емоцията. Това, което направиха футболистите, е нещо невероятно. Това, което се случи в рамките на само две години, тоест от деня, в който Наско Сираков заяви акциите, за две години футболният Левски извървя пътя от най-ниското до върха. Знае се кой е най-големият герой. Като изключим отделните личности, големите победители във футбола на Левски са феновете и аз се моля на всеки един от тях, ако смята, че тези момчета заслужават, и ако смятат, че аз с нещо съм допринесъл футболният Левски да бъде спасен, ви моля - елате в залата, защото гостите от Ботевград нямат право да бъдат по-гръмогласни и по-помагащи. Ние днес имахме помощ, която ако бъде увеличена, както това, което направи “синя” България на финала, то няма кой да ни спре. Всичко зависи от нашите фенове оттук нататък”, каза Папазов.