Баскетболният “Левски” победи Балкан (Ботевград) със 78:77 в първа полуфинална среща от плейофите на първенството. Старши треньорът на "сините" Тити Папазов не скри задоволството си от успеха.

"Много силен Данчо Бозов. Изключителни две провокации на Йовович. И най-главният човек на мача днес се казва Александър Тодоров. Кажете ми колко треньори ще дойдат и ще признаят, че фаулът е на друг човек?", заяви Папазов.

"Трябва ли да допускаме треньорът на единия отбор да отиде и да каже кой е направил фаула. Как е възможно. Говорим за полуфинал, където всяка грешка е фатална. Достойно е за уважение, защото наистина колко са треньорите в света, които ще направят това. Трябва да чакаме треньорът на другия тим да прояви супер феърплей. Ние сме отбор, който не трябва да допуска подобни катаклизми. Както ние победихме, не по-малко заслужено щеше да е и Балкан да бе победил. Накрая това е ситуация с една точка. В този момент имахме малко повече късмет, каза още Папазов. - Не трябва лесно да пропиляваме преднината си. Безспорно липсата на Чавдар му се е отразила. В края на краищата поведохме с 1:0. Играем с корав съперник, който също има големи резерви. Надявам се, че ще успеем да лимитираме Данчо Бозов. Техните външни играчи свършиха основната работа днес. Има много резерви в стратегията и на двата отбора. Чака ни много тежък мач. Не мога да обвиня съдиите в пристрастия, в никакъв случай, но нека да са много концентрирани. Трябва да се внимава.”