Треньорът на "Левски" Константин Папазов очаква труден сблъсък тази вечер срещу Апоел в Тел Авив, но въпреки това е оптимист и се надява избраниците му да грабнат така нужната победа. Двубоят от Група "Б" на Балканската лига е днес от 19:00 часа и противопоставя "сините", които са първи в групата, срещу втория - Апоел. Баскетболистите на "Левски" единствени успяха да победят израелците до момента, но като домакин в зала "Универсиада" в София.

"Надявам се да успеем да излезем победител. Трудно се играе там. Израел е държава, известна с това, че баскетболът е спорт номер едно и при всички случаи ще бъде много трудно", коментира Папазов.

На въпрос дали очаква двата израелски отбора и Фени Индустри да са сред основните съперници на "Левски" за титлата в Балканската лига този сезон, Тити отговори: "Освен тези отбори не трябва да се подценява и Рилски спортист, който играе силно в турнира, както и Морнар Бар. Моето лично мнение е, че най-силният отбор е Гали Елион, който е втори в Израел две години поред и само финансови причини не им дадоха възможност да играят в по-скъпите турнири."

"Сблъсъкът е директен спор за първото място. Ако спечелим, почти сигурно сме победители в групата. Така, че това са отборите, които ще се борят за Финалната четворка и после за спечелване на турнира", каза още треньорът на "Левски" преди мача, който ще бъде предаван директно по БНТ Свят.

Сред "сините" цари еуфория и са на гребена на вълната, след като преди дни сториха чудото и прекъснаха черната си серия срещу Лукойл Академик, записвайки победа с 92:77 при гостуването в Правец в дербито на НБЛ.