Баскетболният тим на Левски завърши с победа последната си среща за календарната 2009 година. "Сините" надделяха в Ботевград над Балкан със 109:99 и ще посрещнат празниците като лидери, след като свалиха Лукойл Академик от първото място. Треньорът Константин Папазов бе доволен от успеха в негостоприемната зала "Балкан", а това му даде повод и да направи обобщение за изминаващата година.

"Приключихме една година, в която Левски оцеля в края на януари. Година, в която спечелихме Купата на България. Година, в която направихме много добра селекция и вече имаме по-големи амбиции. Доволен съм, че участваме в толкова интересен шампионат. В момент на световна финансова криза българският баскетбол се радва на едно много добро и оспорвано първенство, което дава добър имидж за всички нас", заяви Тити Папазов.

"Големите разлики от миналата година са две. Едната е, че се скъси драстично дистанцията между Лукойл Академик и останалите клубове и втората е много доброто представяне на двата новака в шампионата – Балкан и Черноморец. Сега играхме срещу един от тях и мога да кажа, че се получи най-добрата среща за сезона. Мач, в който и двата отбора изиграха много добра партия. Мога да адмирирам, както колегата си Петър Клечков, така и атмосферата в Ботевград и играта на отбора на Балкан. Факт е, че тоя отбор оцеля благодарение на фантастичната си публика и подкрепата на Иван Гавалюгов. С опитен Данчо Бозов и сърцат Атанас Радев плюс местни момчета, Балкан ще посрещне празниците на трето място. Те бяха готови на всичко да ни победят, но ние показахме отлична игра и много високия процент на стрелба за 1, 2 и 3 точки ни даде възможност да оцелеем в пъкъла, в който се превръща залата в Ботевград. Сигурно феновете съжаляват за пропуснатата победа, те играха много силно, но спортният шанс бе на страната на Левски. На българския баскетбол пожелавам повече такива мачове, да вземем пример от Ботевград как може един отбор да бъде толкова мощно подкрепян от собствената си публика и да разкрива своя потенциал", добави още Папазов след победата на Левски над Балкан.