Треньорът на “Левски” Константин Папазов похвали отбора си след победата с 90:82 след продължение срещу Теодо Тиват (Черна гора) в третия кръг от Топ 6 на Балканската лига. „Сините”, които бяха домакин в срещата, изоставаха през голямата част от нея, но в края измъкнаха третата си победа от три мача във втората фаза.

Нашите продължават да са едноличен лидер в класирането с 5 успеха и 2 загуби, а Теодо е последен с актив от 2 победи и 5 поражения. С днешния успех "сините" на практика си осигуриха участие във Финалната четворка на турнира. в днешния мач на тима от Балканската лига. “Ако трябва да сме честни, те заслужаваха да победят в редовното време. Играха на ръба на риска. Мога да бъда доволен единствено, че успяхме в ключови моменти да вкараме няколко важни тройки. Много рано започнах с ротациите на състава, влизаме в тежък цикъл.

В следващите 24 дни трябва да изиграем 8 мача. През първото полувреме от 10 точки аванс за нас паднахме до 14 пасив, заяви Папазов. - Те играха освободено и знаеха, че сме фаворит и лидер. Сами видяхте, че са научен отбор и са типичен представител на бивша Югославия.”