Треньорът на “Левски” Тити Папазов пожела успех на Лукойл Академик. “Студентите” приемат в сряда от 21:30 часа в зала “Универсиада” черногорския Будучност в решителен мач в групите на Еврокъп. Победителят се класира за елиминационната фаза заедно с Билбао Баскет.

“Лукойл Академик е натрупал много класа и самочувствие през годините. По-добър е от Будучност. Мачът е много късно, но хората които обичат българския баскетбол, трябва да бъдат в залата, защото това е отборът на България”, сподели бъдещият национален селекционер по баскетбол Тити Папазов.

„Независимо, че на терена ще има петима тъмнокожи, това е тимът, който ще защитава интересите на България в Европа след Нова година. И колкото повече хора има в залата, които да помогнат и да са съпричастни с бъдещия успех на Лукойл, толкова по-добре ще се чувстват играчите”, допълни наставникът.

„В понеделник бях половин час с Марин Докузовски, имахме възможност да говорим много. Аз по принцип съм човек оптимист, така съм устроен. Той осъзна, че този оптимизъм, който му дадох, ще му бъде полезен във всички случаи. Но не е само на базата на желанието ми Лукойл Академик да победи, това са реалностите – нашите ще продължат в следващата фаза на турнира. Желая им го от все сърце, просто трябва да го узаконят и това ще стане в сряда в 21.30 часа”, завърши Тити Папазов./БЛИЦ