Треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов даде интервю за агенция БЛИЦ. Както е известно, отборът е в много трудно финансово състояние и вече дори отложи един от мачовете си в Адриатическата лига – срещу Задар. Ето какво каза Папазов пред БЛИЦ:

-Тити, какво се случва с “Левски”, кои играчи ще останат в отбора?
-Мъчим се и след празниците да съществуваме. Засега ясни са и остават в отбора Павел Иванов, Павлин Иванов, Деян Карамфилов, Алекс Симеонов, Димитър Ангелов, Гюроски и Никола Гайдаджиев. На никого от тези, които напуснаха, не мога да се сърдя. Бях им обещал, че след 1 януари са свободни да си търсят отбори. Последният, който си тръгва, е Николай Върбанов. Всеки си знае какво прави.

-Имаше ли оферта за Павел Иванов?
-Да, имало е няколко оферти, но той каза, че е капитан и остава до последно. Мъжко момче, както и Димитър Ангелов и останалите четири-пет състезатели.

-Отложихте мача със Задар от Адриатическата лига, ще има ли двубой с Балкан на 8 януари?
-Категорично да. Няма да позволя, докато “Левски” съществува и го има да не играем в българското първенство. В Адриатическата лига ще играем, когато имаме малко по-боеспособен отбор. Не може да сме с такова лице, самата Лига няма полза от нас. Знаете какви бяха плановете, а какво се получи в крайна сметка.

-Толкова ли няма нито една фирма, която да ви даде дори минимална сума, за да закрепите положението?
-Явно няма. Трябва да търсим малко пари от няколко човека, а не от един, който да дава големи суми. Имам някакви първоначални разговори, до двайсетина дни ще е ясно всичко. Опитваме се да спасим “Левски”, въпросът вече не е на класиране и мачове, а на оцеляване. Поне на следващия мач с Балкан няма да има напрежение (усмихва се).

-Едва ли ти е било до празници в това лошо състояние на “Левски”?
-Така е, на никого не пожелавам подобно положение. Когато нямаш настроение не ти е и до празници. Оставам обаче оптимист и се надявам, че нещата ще се оправят.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ