Краят на баскетболния "Левски" е съвсем близо. Както е известно, клубът попадна под финансова криза заради проблемите с основния акционер и сега едва бере душа. Има голяма вероятност двубоят с Цибона в събота и следващият с Цървена звезда в Адриатическата лига да са последните за тима.

"Към този момент шансовете са 10 към 90 процента. Спортистите носят вярата в себе си до последно, но това е дори прекалено оптимистично, което казвам. Толкова е тежко положението. Съзнанието ми не може да го побере, че е възможно да спрем да съществуваме, но всеки изминат ден доказва обратното", каза Папазов, след като получи награда по време на "Синя звездна класация".

"Преди година си пожелах в годината на юбилея да спечелим поне едно отличие, а успяхме да спечелим три от три. Много хубава година, но за съжаление с много лош край. Сега единственото, което си пожелавам, е да съществуваме. Положението е много тежко и трябва да намерим разрешение до края на месеца. За съжаление към днешна дата няма никакви изгледи да се справим с тази тежка ситуация", допълни той.

"Обяснявам си положението в клуба с тежкото положение на държавата. Получиха се доста стресови ситуации, които уплашиха много хора. Изглежда съвсем реално да закрием клуба, защото има само десет дни до края на годината. Предстоят ни разговори и се надявам да дойде някой вълшебник", заяви още Папазов.

"Надяваме се и вярваме, защото не мога да си представя, че София ще остане без баскетболен отбор. След 1 януари ще е много тежко, защото сме се разбрали, че след тази дата и ние ще постъпим коректно с тях и ще им позволим да си тръгнат, за да се борят за хляба си и да изкарат средства. Те четири месеца са без заплати, но само моралът им не им помага в магазина“, завърши наставникът./БЛИЦ