Треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов вдигна луд скандал след победата над Рилски спортист със 73:70 в Самоков. Ексцентричният наставник не бе доволен от съдийството, хората на масата, които отчитат резултата и действията на играчите, както и от поведението на състезателите на домакините.

“Пладнешки грабеж, пладнешки грабеж. Попитайте ръководството на Рилски спортист кой извади работната виза на дългия им играч. Питайте ги, бе, питайте ги. Писна ми от лигавщините и курвалъка на играчите им и на големия им треньор. Не искам да го виждам повече. Цяла седмица стоя по агенциите и се моля, правя се на шут да му издадат виза на тоя (б.р. – има предвид новото попълнение на Рилски спортист Александър Радоевич). Грабеж, това не беше баскетбол, а грабеж. Всяко нещо има граници. Сто грешки направи масата, случайни. Никога нищо не е станало. Отгоре на всичко, в един момент ни свиха и две точки и вместо таблото да показва 63:50, показваше 61:50. Караджовски през цялото време се огъваше, утре трябва да го водим при д-р Тони Георгиев на преглед, може да има проблеми с гръбначните прешлени”, крещеше Тити Папазов след края на двубоя.

“Допускаме съдиите да са под натиск. Ако не се вземат мерки, напрежението ще ескалира. Днешният мач бе без значение, но утре ще дойдат мачове за купата на България. Тогава какво ще правим”, допълни още наставникът.

Скандалът продължи повече от половин час след края на двубоя. След официалното изказване Тити Папазов не спря да иска обяснение на жена, която бе на масата по време на двубоя. Журналисти и баскетболисти от двата отбора се опитваха да спрат треньора, но неуспешно. В крайна сметка шеф от Рилски спортист успя да спре монолога на Тити Папазов и напрежението поутихна./БЛИЦ