Председателя на НБЛ и "Левски" Константин Папазов разпространи отворено писмо до медиите. Повод за реакцията на Тити стана интервю, което Сашо Везенков даде по време на мача Балкан (Ботевград) - Академик (Пловдив). Разликата в мача бе доста сериозна в полза на ботевградчани, а Везенков използва това, за да заяви, че няма смисъл от подобни двубои и участието на такива отбори. Академик (Пловдив) отговориха на ръководителя в Лукойл Академик, а днес позиция заема и Константин Папазов. Шефът на Лигата и "Левски 2014" твърдо застава зад пловдивския клуб.

Публикуваме писмото на Папазов без редакторска намеса:

Уважаеми приятели от Академик Бултекс 99, г-н Иван Тотев и всички, които милеят за баскетбола в Пловдив. Извинявам се, че толкова късно Ви отговарям.

Бях свидетел на телевизионното излъчване на двубоя Балкан -Академик Бултекс 99 и напълно разбирам вашето разочарование от лошия резултат и още по лошите на моменти оценки по ваш адрес.

Аз като президент на НБЛ заставам твърдо зад вас, убеден в правотата на вашето участие. За пореден път ще изразя моята благодарност към вашия генерален спонсор, кмета Иван Тотев и всички, които помагат Пловдив отново да бъде там, където му е мястото - в елита на българския баскетбол. Вашият настоящ треньор Асен Николов беше един от тези, с които се възроди Академик, започна от "Б" група, за да се превърне в абсолютен хегемон.

Никой не може да бъде пророк, затова в кой момент може да се появи финансов благодетел с огромни възможности и амбиции. Вие обаче имате основата, която в тази година поставихте и нито за миг не трябва да се срамувате от резултатите, които постигате. В качеството си на президент на Левски 2014 мога да призная, че на мача в София вашите приятели и фенове създадоха отлична атмосфера.

Трябва да се гордеете с успеха над хита от тази есен отбор на Берое. Нито за момент не трябва да съжалявате за трудното решение, което взехте лятото да участвате в НБЛ.

Искам от цялата ми душа и сърце, болката която сте почувствали максимално да ви мотивира и по никакъв начин да не ви обезкуражи. Силно се надявам в Пловдив да се появят последователи на хората от Бултекс 99, защото всички успели практики показват, че един клуб е необходимо да има повече спонсори, за да може да бъде конкурентно способен и оцелява в трудните условия на икономическа криза. Не спирайте да вярвате и ще дойде деня, в който всички с усмивка ще се сещате за горчилката от петък вечер. 

Приятели от Бултекс 99, г-н Тотев и цялото ръководство и играчи на Академик Бултекс 99, на прав път сте, имайте търпение, но се борете.

Аз и цялото ръководство на НБЛ сме твърдо зад вас и не се съмняваме във вашето добро бъдеще. В мое лице имате сериозен приятел готов всячески да ви помогне. 

Горе главите и само напред. 
"Всеки миг Академик"   

Константин Папазов 08.12.2015 година
(Председател на НБЛ)