Президентът на баскетболната лига и Левски Константин Папазов стиска палци за точно определен финал на Евролигата. В петък (13 май) започва финалната четворка, като на полуфиналите играят ЦСКА (Москва) срещу Локомотив Кубан (Краснодар) и Фенербахче срещу Лаборал Куча. "Важното е на финала да са Фенербахче срещу ЦСКА Москва. После ще се мисли това тегло", каза Папазов пред БЛИЦ.

Треньор на Фенербахче е Желко Обрадович, а на ЦСКА Москва - Димитрис Итудис. И двамата са изключително близки на Папазов и са кръстници на синовете му - Александър и Димитър-Желко. Итудис дълго време бе помощник на Обрадович. Двамата бяха тандем в продължение на 13 сезона (1999-2012). От 2014 година гръцкият наставник пое ЦСКА (Москва) и сблъсъкът между ученик и учител се очаква с интерес.

Тити Папазов стяга агитка в подкрепа на Обрадович и Итудис, съответно на Фенербахче и ЦСКА Москва на финалите в Берлин. "Синият" президент заминава за Германия заедно със семейството си и треньора на женския баскетболен Монтана Стефан Михайлов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Желко, Тити и Итудис след поредния триумф на Панатинайкос