Документите на крилото на баскетболния Левски Йордан Минчев са изрядни. Това заяви Константин Папазов пред БНТ и се закани да съди Българската федерация по баскетбол.

Както е известно, шампионите бяха лишени от възможността да защитят трофея си от миналата година, след като бяха принудително отстранени от полуфиналите в плейофите на Националната баскетболна лига, заради липса на картотека на национала Минчев.

Днес от 15:00 часа Константин Папазов и капитанът на Левски Асен Великов ще дадат пресконференция по случая, довел до скандалното изваждане на "сините" от плейофите в шампионата заради неплатена такса в размер на 490 лв.

„Решението е скандално, ще съдим федерацията, но дали ще успеем е друг въпрос. Йордан Минчев е картотекиран в нашия списък. Имаме всички необходими документи, с които играе и никой не ни направи забележки три мача. Левски е много ощетен от това и ще си търсим правата в съда. Ако успеем, ще е много добре за нас и лошо за федерацията“, заяви старши-треньорът на „сините“ Константин Папазов.