Шампионът от миналагодишното издание на Балканската лига Левски стартира с лесен успех новия сезон. "Сините" се справиха с черногорския Улцин - 81:58, но старши треньорът Константин Папазов бе недоволен от спада на концентрацията на играчите му в края на двубоя.

"Не играхме може би по най-добрия начин, но имаше добри моменти. Голямата разлика и съперникът повлияха и до някаква степен. Не можехме да запазим концентрация. За цяла част не получихме 8 точки, а за минута и 30 в края ни вкараха 8. Но понякога и това се случва. Не е проблемът в първия мач, но в това, че след като изиграхме много добра втора част, в която натрупахме голяма преднина, концентрацията падна. Продължихме да играем старателно в защита и през третата. Отдавам спада на това, че съперникът е млад и много лесно го пречупихме. Трябва да знаем, че няма да бъде лесно от тук нататък и трябва да се борим. И аз смятам, че не сме на 100% готови и това е нормално. Сезонът е дълъг и ако сега сме на 100% готови, ще рухнем някъде. Времето ще изчисти някои неща около играта на новия плеймейкър Джейсън Кроу. Не сме имали големи сблъсъци, за да дадем някаква голяма оценка", коментира Папазов.

По повод срещата в събота с Черноморец с Прийст Лодърдейл в състава, Тити каза: "Черноморец е сериозен съперник, който със сигурност има по-голяма класа от този, с когото играхме днес. Улцин в последния момент попаднаха в Лигата, защото отпадна отбор. Просто са по-млад състав, но има и доста силни отбори – румънците, македоците от Кавадарци, Рилски спортист, Балкан, ОКК Белград."