Треньорът на "Левски" Константин Папазов отново бе на върха на емоциите след категоричната победа над Лукойл с 95:78 точки в четвъртия мач от финалната серия. Тити призна, че двамата със Сашо Везенков са изгладили отношенията си, като преди двубоя са стиснали ръцете си след разговор на четири очи.

"Изиграхме много добър мач. Сега е възможността да кажа, че днес се случиха хубави неща за нас. Със Сашо се разбрахме за недоразумението. Никой няма полза от скандала. Истината е, че той ми обясни, че е чул нещо за „пладнешки грабеж”. Аз лично съм много доволен от разговора. Той се извини навсякъде, само на мен не беше ми се извинил. Днес според мен имаше някаква правда. В хода на седмицата се случиха някои неща извън баскетболния терен, което ми даде надежда, че ще успеем. Смятам, че за хората в залата два мача бяха щастливи Лукойл и два мача ние. Ще отидем в Самоков със самочувствие на отбор, който показа, че с нищо не отстъпва и има психологическо предимство. Загубите ни бяха резултат на може би по-голямото желание на Лукойл за успех.

Вече има мир и любов. Искам в тези три дни да акцентирате на това, че в тази серия е имало и много баскетбол, който пълни залите, а не само скандалите. Сашо Везенков беше безупречен в третия мач. Мачът в Самоков ще бъде спечелен от характерите. Имаме право на 250 места. Нашите фенове промениха много атмосферата и са в основата на обрата. Смятам, че днешното поведение на нашите фенове без нито една обида към Лукойл, е правилно. Да не забравяме, че г-н Златев е фен на „Левски”.

Вчера казах, че шансовете са 65% на 35%, а сега мога да кажа, че са 50 на 50. Те имат домакинство, а ние невероятна публика. Нямаме нужда от наслагване на негативизъм. Може би в много случаи съм имал поведение, което не се харесва. Така съм устроен. Не мога, получа ли шамар, да дам и другата буза. Мога да сбъркам, но винаги съм открит и честен. За мен винаги водещо е било баскетболът и тази игра. Имаме перфектен собственик.

Баскетболният „Левски” е сред първите пет отбора в Европа по коректно плащане. Във втора поредна година двата отбора правим спектакли. Не искам да се коментира, че Везенков дошъл и казал, че Тити Папазов е олигофрен. Моля ви се, в следващите три дни говорете за баскетбол. През годините съм правил най-много грешки и най-много съм се извинявал. Може и да сме правили много грешки двамата със Сашо, но ние сме солта и пипера на баскетбола. Дано следващия път се скараме през 2024 година.", заяви Тити Папазов след края на двубоя.