Треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов коментира бъдещето на клуба след загубата от Лукойл Академик в Правец със 77:91.

"Засега няма развитие, надяваме се, борим се. Изпаднахме в такава ситуация преди пет-шест години, в края на 2008-ма. Правим всичко възможно, за да оцелеем. Прави чест на Йовица Арсич, когато го поздравих, той ми каза - дано оцелеете. Да се надяваме в най-кратки срокове да се случи нещо позитивно. Има разговори, но те са в съвсем първоначална фаза. На нас не ни остава нищо друго освен да вярваме. Трябва да благодарим на играчите за коректното отношение, тъй като ни дават кредит за търсене на решение. Въпросът е генерален, българският спорт има проблеми с финансирането. Да, наистина има приоритети в страната, но трябва да се реши как да бъде финансиран българският спорт", заяви Папазов пред БНТ.

За двубоя треньорът каза: "Слабо нападение, вкарахме накрая два коша, с които минахме 70 точки. Лукойл Академик контролираше целия мач, трябва да ги поздравим. С тази игра в нападение нямаше как да им противодействаме. Ние нямаме решение на ниския пост на Томас. Добра игра на моменти на Станимир Маринов, но ни липсва Христо Захариев. Надяваме се в неделя срещу Игокеа да го възстановим, в крайна сметка най-важно е здравето на играчите."