Новият председател на Националната баскетболна лига Константин Папазов коментира безумния вариант да има няколко отбора "Левски" в първенството. От това лято е регистриран нов клуб "Левски 2014", който ще участва в елита. В "А" група (второто нива) ще се състезава вторият отбор на "сините", в който ще се обиграват юношите. Старият клуб "Левски" с президент Юлия Боянова обаче също подаде заявка за участие във втора дивизия.

"Това е несериозно. Аз смятам и го доказахме, че "Левски" е различен от всички останали. Ние може да имаме различия и вътрешни пробмеми, каквито има във всяко едно семейство. За мен такъв сблъсък няма да има. А ако има, значи нещо не е наред. Левски би трявало да бъде само един. Който не го осъзнава, значи мисли само за себе си. Ако има нещо значимо в тази държава, без да звучи пристрастно, това е "Левски". Името на най-великия българин. Само на него не са намерили кусури. Левски е името, което обединява най-много хора в тази нация. Ненормално е някой да си мисли, че е по-голям от Левски", заяви Константин Папазов.

"Поел съм морален ангажимент новият "Левски" да погаси задълженията на стария "Левски". Не за друго, а да не се коментира, че сме направили нова регистрация, за да избегнем нещо си. А никой не може да ме задължи като нов клуб да го направя."

"В тези четири месеца съм подавал само ръка, ако някой не иска да я вземе...Държа да бъде ясно, баскетболен клуб "Левски 2014" е създаден, за да може да има представител на "Левски" в НБЛ. Другият клуб на Управителния съвет на 25 август заяви, че няма да участва. Ако не бях регистрирал нов клуб, бяхме пред угрозата София да няма баскетбол. Не се правя на герой, но това са фактите. Аз съм шокиран, ако мога да се шокирам. Готов съм да намерим решение в името на Левски. Но за да намерим такова, трябва да има две страни. Едната да направи компромис, а другата да изслуша. В случая обаче не се сблъсквам в дърво, а в белоградчишките скали", завърши Папазов.