Треньорът на "Левски" Тити Папазов трудно сдържаше емоциите си след инфарктната победа над Балкан (Ботевград) с 88:84. "Сините" изоставаха с 13 точки в началото на последната четвърт, но успяха да обърнат развоя и да стигнат до пети решителен мач в полуфиналната серия. Срещата е в понеделник в Ботевград.

"Победихме, защото в този клуб има любов, има история, има характер, има мъжество. Точно затова стигнахме до пети мач, точно затова вярвам, че ще вземем и него. Срещу този съперник изоставахме с 15 точки в Балканската лига 10 минути преди края и ги наваксахме. Сега изоставахме с 15 точки 8 минути преди последната сирена и пак ги наваксахме", не можеше да си намери място от радост Папазов.

"Но трябва да съм честен. Придобихме голямо преимущество в 20-ата секунда, когато им се контузи Иван Лилов, най-добрият им баскетболист. В понеделник ще бъде празник за баскетбола. Ако Лилов не се оправи за петия мач, ще имаме предимство. Ако се оправи, те ще имат предимство", допълни треньорът на "Левски".