Константин Папазов даде обширна пресконференция днес в Пресклуб България. Поводът разкрихме още преди два дни – Тити, се завърна начело на Левски като треньор.

В понеделник (17 юли) Тити навършва 50 години. Днес той изглеждаше по малко по-различен начин. Изключително елегантен в стилен костюм Папазов смая присъстващите. Въпреки това той отново бе онзи познат до болка искрен човек, който казва всичко.

„На 1 юли 2014 година бях поканен от Евролигата да бъда участник в една среща. София щеше да бъде домакин на квалификационен турнир и победителят щеше да играе в Евролигата. Респективно това означаваше Левски. На другия ден трябваше да обявя какво следва. Не поех този риск и добре, че не го направих. Да си бил толкова близо и всичко да рухне... (насълзяват му се очите). В живота има много по-важни неща. Днес в асансьора се разминах с хора, които се качваха да узаконят смъртния акт на един мой близък съсед (отново със сълзи на очи). Смятам, че трябва да погледнем позитивно и че и това е някаква съдба. Аз съм човек, който страшно лесно неглижира лошото и го преодолява. Дали има Господ или няма, никой не може да каже. Но аз вярвам, че има. Дори съпругата ми – Марги, направи компромис и влязох във ВИП Брадър. Това беше невъзможно да се случи при други обстоятелства. Но се знаеше, че ще получа някакви пари и с тях ще отложим агонията на Левски с няколко месеца”, каза откровено Тити Папазов.

„Много се надявам и вярвам в Господ, че това, което съдбата ми е отнела, ще ми го върне някой ден. Супер амбициозен съм, но и малките неща ме радват. Щом ми е липсвала залата, значи трябва да се върна”, допълни треньорът и президент на „сините”.

"Естетвено, че за мен е предизвикателство. Но нали ви казах. Няма къде по-надолу. Левски завърши девети миналия сезон. Така че и осми да сме, пак има надграждане (смее се). Ами, ако е пети?! Аз съм супер амбициозен и искам да докажа, че ще се справя. Защото се говореше, че аз мога да постигам резултати само с добри играчи. За разлика от други, които не могат дори и с добри състезатели. Най-важното, което искам да постигна и не искам да чувам е, че отборът не ме иска. Ако това се случи в моята кариера, няма да стъпя в баскетболна зала. Да не ме искат моите играчи – това няма да го преживея”, сподели Тити.

На въпрос на БЛИЦ за предстоящия юбилей в понеделник и дали е бил предаван през живота си, Тити Папазов отговори: „А, предавали са ме много, но съдбата винаги връща... Аз имам уникалната способност тези, които постъпват според моята гледна точка неправилно, да се поставям на тяхно място. Аз много бързо прощавам. Дали ще съм на 49 години и 362 години или на 50 за мен няма голямо значение. Имал съм други амбиции. Когато 2004 година подписвах с Лукойл Академик Сашо Везенков ме попита какви пари искам да получавам. Аз му отговорих, че дали ще получа 1 евро или 100 хиляди евро съм еднакво мотивиран. И допълних - вие сте просто една стъпка в кариерата ми. Аз 2007-08 година ще бъда треньор на Реал Мадрид. Както виждате, 2017 година съм в Пресклуб България (смее се). Но човек трябва да си поставя високи цели.”
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ