Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков прекара второ по-спокойно лято, без национален отбор, и в грижи за малкия си син Стилиян. Зареден с нови сили, гардът на шампионите показа завидна форма в контролните срещи на "студентите", и бе категоричен, че с времето всичко ще се нареди за него и съотборниците му. Днес Лукойл Академик ще изиграе първи официален мач за сезона, а съперник е Простейов от Чехия. Двубоят от Еврокъп е от 18:00 часа в зала "Арена Армеец". Стойков се надява да солидна подкрепа от трибуните тази вечер.

"Дали сме готови, ще си проличи по време на мача. Никой не може да каже. Иска ни се да сме готови, да покажем добро лице. Не мога да кажа на този етап дали сме напълно подготвени. Едва преди два дни вече се събрахме в пълен комплект, с Дамян Стояновски. Но тепърва започва сезонът, и лека-полека нещата ще се получат. Ще се опитаме да изчистим каквото трябва. Ще излезем за битка. Момчетата знаят за какво играят. На моменти загатнахме, че знаем какво правим, виждат се хубави моменти", коментира очакванията си Стойков.

За собственото си представяне той добави: "Старая се. Нормално е, когато си починал, да играеш с по-голямо желание. Така се и чувствам. Надявам се да съм здрав. За мен на тези години е важно да почивам, за да съм пълноценен за отбора."

Лукойл Академик игра на силния турнир в Самоков срещу Цървена звезда, Рилски спортист и Керавнос, а по-рано бе домакин на Партизан, Ета и Арис в Правец. За класата на противниците, особено Партизан и Звезда, и тяхното идване в България, Стойков си пожела това да стане традиция. "Дай Боже! Това е хубаво за младите, срещаме една доста здрава защита срещу двата сръбски гранда. Това помага тактически на отбора да израсне. Дава възможност на младите да се сблъскат със силна защита, което съм убеден, че помага. Срещите с тези два отбора ще ни помогнат да видим реално къде е нашият отбор, къде са грешките, и да ги чистим", коментира Стойков.

"Нормално е, когато има нова и красива зала, да играем там. Колкото повече хора дойдат, толкова по-добре", отбеляза асът на Лукойл Академик за домакинството в "Арена Армеец".