Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков коментира отпадането от турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът отстъпи от Истанбул вчера в Ботевград и се прости с надеждите си да преодолее групата.

„Хареса ми това, че се върнахме в мача. Имахме 1-2 атаки, но тогава последваха безумни отигравания на нашите играчи. Тук не е до треньора, а до правилно отиграване в ситуацията на Божидар Аврамов. Асен Великов изпусна сам под коша. През второто полувреме се бориха, за съжаление, не успяхa да го оползотворят. Имаха реалния шанс да спечелят мача, но загубихa. Ще анализираме, но като цяло не съм доволен, защото играчи с претенции не дават всичко от себе си”, говори пред БНТ Стойков.

„Имаме играчи, които са национални състезатели и не могат да вкарат кош, а играят по 20-30 минути. Претенциите им са повече. Не знам кой каква класа е, но ние сме трета класа играчи. Когато играеш и не можеш да вкараш кош, или правиш безумни грешки, значи не си за този отбор”, допълни още Стойков.

На въпрос, това означава ли, че ще има промени, директорът коментира: “Най-лесното нещо са промените. Трябва да видим възможностите и капацитета на тези състезатели и защо се представят по този начин. И тогава да преценим къде е проблемът. Ясно е, че ние с мачовете в Европа приключваме. Ще видим, ако играят така и в България, ще решим. Нивата е дълга. Но има и сериозни тимаве в шампионата. Купата и шампионската титла остават цели на Лукойл. Те винаги са били. За съжаление ни се искаше нещо повече да направим и в Европа, но аз не се оправдавам с това кой какъв бюджет има и с какъв отбор разполага. За мен реално тази група беше преодолима. Отдавам случилото се на слабата ни игра, а не на това, че отборите са с по-големи бюджети”, завърши шефът на Лукойл Академик.