Капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков ще остане в отбора. Звездата на “студентите” се отказа от националния отбор след европейското първенство в Полша, на което България записа три загуби – от домакина Полша, Турция и Литва.

Старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов вече повече от две седмици води подготовката на тима за предстоящия сезон в България. Шампионите няма да участват в евротурнирите.

„Тодор Стойков има място в отбора. Вчера имахме разговор един час и той ще се присъедини към тима следващата сряда. Нужна му е почивка, независимо, че се върнаха от Европейското преди една седмица. След това ще има 20 дни, достатъчно време да влезе и да се сработи с отбора. Нека да почине, два месеца е бил на лагер. Все пак той не е на 22, а е на 32 години. Тошко ще се присъедини към нас в сряда следобед, ще бъде тук в залата за тренировка”, каза Жоро Младенов. „Студентите” утре заминават за Гърция, където ще играе контроли с Арис и Кавала.

„Не настоявам за други играчи, на този етап това е съставът на Лукойл Академик, с който ще започнем първенството. Ако имаме проблем, някой не се справи или получи по-тежка контузия, тогава вече ще имаме разговори с други играчи. Ако някой не оправдае доверието в следващите месец-два, ще го сменим”, добави Младенов около своя състав.

Младият специалист каза, че е имал интерес към Иван Лилов и договор е бил предложен на баскетболиста, но вече близо месец няма отговор от негова страна./БЛИЦ