Президентът на новия баскетболен клуб Левски Лукойл Тодор Стойков коментира случващото се в последните дни.

„За мен е чест да бъда президент на толкова голям клуб, какъвто е Левски. Ще се опитаме да вдигнем баскетбола, този проект не е за една или две години, а дългосрочен. Ще се опитаме да върнем нивото на баскетбола – както на клубно, ако можем и на национално ниво, както бе преди 30-40 години.

Първите разговори започнаха преди няколко месеца. Анализирахме изцяло ситуацията и преценихме, че това е нещо, което трябва да направим. Това, което постигнахме с Лукойл Академик, показва, че сме изключително сериозни.

Ще имаме средства, които да ни позволят не само успехи в българското първенство, а и да гоним повече победи в Европа. Естествено, най-краткосрочните цели са титлата и купата на България още този сезон.

Отношенията ми с Тити са перфектни и винаги са били перфектни. Когато аз бях играч, а той бе треньор в Лукойл Академик, тогава постигнахме най-големите си успехи – победихме Динамо в Москва, Цървена звезда, Канту. Под негово ръководство отборът спечели доста битки. Нямам никакви пререкания с Тити. В ситуацията се разменят малко ролите – той обаче е треньор, той определя селекцията, начина на игра и няма да му се бъркам в никакво отношение.