Всички изисквания на треньора на Лукойл Академик са изпълнени. Това заяви спортният директор на "студентите" Тодор Стойков, който изгледа първата тренировка на отбора за новия сезон.

“Ще се разбере дали сме доволни от селекцията в края на сезона. Като цяло това, което са поискали от треньорското ръководство е изпълнено. Не сме окомплектовали състава на 100% още, но до няколко дни всичко ще е ОК. Изцяло треньорите са избирали играчите и са казвали кои играчи искат”, каза Стойков.

“Очакванията за силна игра в Европа винаги са били неизменна част от представянето на Лукойл Академик в последните 12-13 години. Първото и основно нещо е участието в евротурнирите, защото те са първите мачове. След това купата, а после и титлата. Ясно е, че винаги гоним първо място и добро представянео в Европа”, коментира целите пред тима той.

“Не съм запознат със селекцията на останалите отбори. Знаете, че в баскетбола трансферният процес е отворен, така че не мога да коментирам. Гледам ние да бъдем окомплектовани като голям европейски отбор. Всичко, което е необходимо и зависи от мен - да го има. Играчите да покажат, че заслужават да са тук и да покажат това, което могат. Взимаме двама играчи от Бундеслигата, един от испанската Лига АСВ, това говори достатъчно за тях, дано да го покажат с екипа на Лукойл”, добави бившият национал.

“Всеки ден научавам нови неща, с времето човек се учи. Нямаме специфични драми и проблеми. Надявам се така да продължим до края на сезона”, завърши с коментар на новата си длъжност варненецът.