Легендата на Лукойл Аакадемик Тодор Стойков коментира слабите мачове и четирите поредни загуби в Еврокъп. Те доведоха до уволнението на треньора Оливер Костич, като се очаква днес или в сряда да стане ясен неговият наследник.

„Няма как да ми е приятно, след като отборът натрупа четири поредни загуби в Еврокъп. Още на старта вече сме без шансове за следващата фаза. За първи път се случва подобно нещо. Досега винаги сме имали възможност да прескочим групата до последния мач. Дано с новия треньор да се промени ситуацията, но според мен треньорската смяна не трябва да е единствената. И част от играчите трябва да бъдат сменени. До момента по-голямата част от тях не показват потенциал на ниво Еврокъп. Почти никой от тях. Надявам се, че до края на турнира това ще се промени. Има още шест мача, от които може да се излезе с чест. Дано да го направят“, коментира Тодор Стойков пред „Тема спорт“.

„Сърбят ме ръцете за работа, но никой не ме е търсил. Последният ми разговор беше с г-н Златев, когато се отказвах, след което никой не ми е звънял. Имам и други занимания извън баскетбола, така че ще видим“, завърши бившият баскетболист.