Лукойл Академик спечели поредна шампионска титла на България по баскетбол. Тимът затвори финалната серия с 3:1 победи срещу Берое в Стара Загора.

Както е известно, договорът на Тони Дечев изтича с последния мач и ще предстоят преговори за оставането му в клуба. Новината разкри Тодор Стойков след финала.

“В последните две години Тони Дечев повярва в моето предложение и ние с президента Валентин Златев стояхме зад него, макар да загуби купата и през двете години. Ние показахме, че държим на него, вярваме в него и дадохме шанс на един български треньор да се развива. Дали той ще остане, първо трябва да попитаме Тони, защото той може да иска да води по-голям отбор. Все пак всички знаят, че играчите и треньорите от Лукойл след това отиват в големи тимове. Така, че може той отнякъде да има предложение. Със сигурност Тони Дечев е първи вариант за треньор на нашия отбор. Така, че ще седнем и ще говорим. Може да има по-големи финансови претенции (смее се). Важното е, че откакто пое отбора преди две години и половина, стана три пъти шампион”, каза Тодор Стойков пред БНТ.

„За мен всички титли са сладки и аз съм щастлив, че победихме. Мисля, че стана истински сериозен двубой. Двата отбора играха мъжки, но нашият е по-добрият и съвсем заслужено спечели. Сезонът ни имаше своите плюсове и минуси, като цяло обаче бяхме постоянно. Завършихме първи редовния сезон. Отдаваме заслуженото и на Берое, който ни победи два пъти. Поздравихме ги за купата. Но не мисля, че сезонът ни е бил лош. Освен това имахме и 14 мача в Европа, с два повече от миналата година. Доволен съм, но не на 100%”, сподели още спортният директор на Лукойл.