Треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев постави като основна цел пред отбора влизането в груповата фаза на Шампионската лига на ФИБА Европа. Днес "студентите" започнаха същинската част от подготовката си за новия сезон днес в Правец, след като се събраха в пълен състав и представиха новите си попълнения.

Лукойл Академик може да играе в груповата фаза на Шампионската лига, ако преодолее втория квалификационен кръ, в който ще срещнат победителя от двойката Орадея (Румъния) - Приевидза (Словакия). Българският шампион е домакин в първата среща на 4 октомври, а гостува в реванша два дни по-късно.

"Реално подготовката на отбора започна днес сутринта, когато всички се явиха на тренировка. Надявам се времето, което имаме да ни стигне, защото сега виждам колко много неща има да се свършат. Надявам се с общи усилия да успеем за тези 14-15 дни да изградим един боеспособен отбор, който да постигне целта си, която е да влезем в новия турнир Шампионска лига и мислим само за това", заяви Дечев.

"Първенството по принцип е дълго и се решава през май. Сега целта ни е да спечелим двата мача и да се класираме за групите на Шампионската лига. Ако се случи ще играем до февруари. Това би било напълно достатъчна мотивация за баскетболистите да играят добре и във вътрешното първенство", добави треньорът на Лукойл Академик.

"Смятам, че името на клуба помага много за селекцията. Лукойл Академик е играл добри мачове в Европа, имал е и успехи, и неуспехи. Когато един играч има качества, той избира мястото, в което може да се изяви най-добре. А това е Европа и възможността за Шампионската лига помага да виждаме тези играчи тук", допълни Тони Дечев.