Звездата на националния отбор на Франция по баскетбол Тони Паркър може да не участва на олимпийските игри в Лондон, тъй като травмата на лявото му око не се възстановява с очакваната бързина.
 
Гардът на Сан Антонио Спърс получи травмата в нюйоркски нощен клуб преди 10 дни. Той призна, че от окото му е извадено парче стъкло и най-вероятното ще се подложи на операция на зрителния орган. Очакваше се Паркър да поднови тренировки седмица след инцидента, но това все още не се е случило и баскетболистът призна, че може да пропусне олимпийските игри.
 
“По настояване на Сан Антонио Спърс ще се върна в САЩ на 5 юли. Ще посетя специалист в Ню Йорк и се надявам, че той ще му позволи да играя в Лондон. В клубът ми са много разтревожени. В зависимост от резултата от прегледа ще зависи участието ми на олимпийските игри”, заяви Паркър пред собствената си интернет страница.
 
Заради лекарско нареждане гардът ще пропусне 4 контролни срещи на Франция. Вероятно той ще може да играе чак на 7 юли, ако му бъде позволено. Баскетболистът обяви, че ще остане с френските национали до заминаването си в САЩ. Тони Паркър призна, че е завел съдебно дело срещу клуба, в който беше контузен при сбиване между двама други ВИП посетители.