Треньорът на баскетболния Барселона Сито Алонсо трябва да бъде уволнен. Това показаха феновете на каталунците при вчерашната загуба от Уникаха Малага с 83:90 в Евролигата. Това бе пето поредно поражение за тима във всички турнири. А 20 секунди преди края на мача Алонсо се прибра в съблекалнята и не догледа двубоя.

От трибуните вече се развяваха бели кърпички, което в Испания е ясен знак, че треньорът трябва да бъде уволнен. По време на срещата феновете се изправиха още веднъж срещу треньора. Това се случи в момента, в който Сито Алонсо най-после взе решение да пусне Александър Везенков. След 51 дни на резервната скамейка българинът влезе в игра, а феновете станаха на крака и го аплодираха.

Сито Алонсо обаче обвини отчасти играчите за загубата от Уникаха. “За мен лично, последната забивка на МакКълъм е недопустима и неоправдана. Трябва да направиш неспортсменско нарушение или просто да направиш нещо. Следващия път, в който играчите не се върнат в защита, аз ще вляза на игрището и ще направя чадър, ако ще да ме изгонят. Не се шегувам. От всяка ситуация има изход и аз съм се концентрирал върху това”, каза специалистът.