Селекционерът на българския национален отбор за кадети до 19 години Драган Иванов даде мнението си преди турнето в Сърбия. В западната ни съседка талантите ни на 27 и 28 март ще изиграят два двубоя с домакините. Проверките са част от подготовката на „трикольорите“ за предстоящото Европейско първенство в Турция, което стартира на 4 април.

"В тези две контроли със Сърбия ще се опитаме да се наиграем като за последно преди Европейското. Тръгваме с 13 състезатели и имаме да изпробваме още няколко варианта. Не остава много време до началото на шампионата, така че ще се опитаме да сработим отбора и да свършим максимално много работа за това кратко време, заяви Иванов пред сайта на БФВолейбол.

- Мисля, че момчетата успяха да се възстановят след контролите с Русия. Два дни работихме достатъчно ползотворно. Надявам се да покажем добра игра и срещу Сърбия. Естествено да победим и се стягаме за Европейското“. През последната седмица нашият отбор изигра два мача срещу връстниците си от Русия, в които записа една победа с 3:2 и една загуба със същия резултат.