Треньорът на Маями Хийт Ерик Споулстра ще води отбора на Източната Конференция по време на Мача на звездите на НБА, който ще се проведе на 17 февруари.
 
Победата на “горещите” със 100:85 над Торонто Раптърс изкачи шампионите на първо място в конференцията и това осигури треньорския пост на 42-годишният специалист.
 
Споулстра, който е начело на Маями вече пети сезон, изведе Хийт до шампионската титла през миналия сезон. Неговата майка е филипинка и заради това той е първият в историята на НБА треньор от азиатски произход и първият треньор от азиатски произход, спечелил титлата в шампионата.
 
Начело на отбора на Западната Конференция ще бъде наставникът на Сан Антонио Спърс Грег Попович. През миналата година начело на отборите в Мача на звездите бяха Том Тибодо (Чикаго Булс) и Скот Бруукс (Оклахома Сити Тъндър) и заради това двамата не можеха да заемат тези позиции и в Мача на звезните през 2013 г.
 
62-ото издание на Мача на звездите на НБА ще се проведе в “Тойота Сентър” в Хюстън на 17 февруари. Срещата ще бъде излъчвана в 215 страни, а коментарът ще бъде на 47 езика.