Треньорът на "Левски" Николай Господинов призна, че е разочарован от начина, по който отборът му загуби от Лукойл Академик. Шампионите разбиха новия отбор на "сините" със 100:75 точки.

Играхме добре в мача, може би 10 минути, ако може да се каже добре и през останалото време Лукойл Академик доминираше.
Класата им е голяма, разликата също, но това не ни оправдава. Не може в залата, в която тренираме да получаваме 100 точки. Недопустимо е. Вкарали сме прилично 75 точки срещу отбор като Лукойл Академик, което е добре срещу тях, но получаваме 100.
 
Не успяхме да се справим на пикенрол. Получихме и много тройки. Те играха с невероятен висок процент - 66.7%, но и ние имаме вина за него. Ще имаме разговор с играчите, както с българските, но и предимно с чужденците. Можем да загубим от Лукойл Академик, по-добри са, по-силни са, но не по този начин. Нямаше дух, сърце, битка. Може да паднем, но да паднем като мъже, а не по друг начин. Ще имаме сериозни разговори. Ако на някой не му харесва, може и да се разделим. В последните минути пуснах и младите играчи, може би трябваше по-рано да ги пусна, така, че и аз имам някаква вина. Щом губим, вината е моя. Не съм си свършил работата през седмицата. Не съм подготвил достатъчно добре отбора, но не ми хареса отношението на някои от тях към мача.
 
Христо Николов и Сашо Янев са с отворени договори. Колкото повече останат е по-добре за нашия състав. Христо Николов не е играч за нашето първенство. Неговото място не е в българския шампионат. Пожелавам му, колкото се може по-бързо да си намери друг отбор в чужбина.
 
Вече имахме няколко разговора с Илия Милутинович и агента му. Той не тренира добре. Не е в нужното физическо състояние. Виждате, че много е натежал. Това не е професионален играч. Дали сме му срок до средата на октомври да влезе във форма. Ако не, може и да се разделим с него. Търсим играчи, но не на всяка цена. Идеята ни е да наложим, ако може младите играчи. Очаквам Владиян Аврамов да се възстанови от контузия и ако Илия Милутинович си замине, ще играем с него. Ако намерим евентуално някой, който си заслужава на добро ниво, може и да привлечем нов играч.“

Национална баскетболна лига за мъже - сезон 2015/16