Треньорът на баскетболния Барселона Йоргос Барцокас се изказа доста критично срещу новия формат на Евролигата. Турнирът се провежда в една обща група от 16 отбора, като тимовете играят два пъти на разменено гостуване помежду си в 30 кръга. Мачовете обаче са в доста сгъстен календар, като Барселона игра на 26 октомври в Белград срещу Цървена звезда, а на 28-ми прие у дома Брозе Бамберг.

Вероятно повод за недоволството на гръцкия специалист са многото контузени състезатели от началото на сезона – Тайрис Райс, Хуан Карлос Наваро, Джъстин Долман, Петери Копонен, Шейн Лавал, Пау Рибас и Анте Томич. В момента Райс и Копонен вече играят, но всички останали петима са извън състава. 

„Ние искаме да приличаме на НБА, но нямаме нищо общо с НБА. Тази игра и ситуация започва да излиза извън контрол. Сега отборите нямат нужда от треньори, а от психолози. Ние нямаме време да подобрим формата на състезателите, а трябва да работим, за да ги подготвим психически за следващата среща”, коментира Барцокас.

Това твърдение на гръцкия специалист със сигурност ще раздели още повече мненията дали новият формат на турнира е по-добър от стария.

Барселона търси на всяка цена ново попълнение, което да замени контузения Пау Рибас (той ще отсъства в следващите 9 месеца). Той обаче трябва да бъде с европейски паспорт, тъй като няма свободни места за баскетболисти с паспорти извън ЕС. Вариант за Барселона е Пабло Приджони. 39-годишният аржентинец, който играе като пойнт гард, има и италиански паспорт.