Женският баскетболен тим на Академик се завръща след 13 години. Отборът ще участва в женската “А” група, но основните амбиции са в студентското първенство. Тимът се възражда с помощта на Минно-геоложкия университет. Треньор и мениджър на отбора е Елена Станкова, която си е поставила амбициозна задача да възроди славната история на клуба.

”Много хора подкрепят идеята ни. Целта ни е да се представим добре в студентското първенство и когато натрупаме опит и самочувствие да търсим добро представяне в елита. Следващата година предстои Европейско студентско първенство, а през 2012-а Универсиада в Китай. Надявам се дотогава да сме сработили отбора. Имам обещанието, че ако се представим добре на Европейското, с момичетата ще ходим в Китай”, каза Елена Станкова.

Запитана за ролята на Албена Брънзова и Ивета Барчовска в отбора сподели: “Те ще се присъединят към нас с опита си. Двете се занимават с бизнес и са доста заети. Ще се включат към заниманията ни след Нова година. Разчитам на опита и самочувствието им, за да помогнат на изграждането на момичетата като състезателки. Разбира се, ще се включат в заниманията ни без финансови претенции”.

На пресконференцията присъстваха и две от най-добрите състезателки Станислава Станкова и Ивон Тодорова, които изказаха благодарност за шанса, който получават. “Работя с тези момичета вече 10 години. Те имат голям потенциал и са спечелили много медали в различните възрастови групи. Имат 4-5 титли в този период. Осем от тях минаха през националните отбори, бях с тях на европейско първенство, където оставиха добри впечатления, станаха трети на Балканиадата. Сега предстои европейско първенство за девойки и 4-5 от тези момичета ще са ядрото на отбора”, допълни треньорката, която призова, всички заинтересовани да помогнат, защото отбора все още няма спонсори./БЛИЦ