Баскетболните национали на Канада надиграха с 85:73 Франция в контролна среща в Орлеан. Селекцията на Жорди Фернандес направи силно второ полувреме и след като на почивката резултатът бе почти равен, “кленовите листа” не изпуснаха инициативата в следващите две части, за да запишат първи успех в подготовката си за Олимпийските игри (26 юли - 11 август).

Канадците спечелиха двубоя дори и без един от лидерите си - Джамал Мъри, който получи почивка. Гардът на Денвър Нъгетс се присъедини към подготовката на отбора малко по-рано тази седмица. 

Отлично представяне за Канада направиха другите две големи фигури - Шей Гилджъс-Алекзандър и Ар Джей Барет. Звездата на Оклахома Сити Тъндър поведе отбора си с 23 точки, 5 борби и 5 асистенции, докато тази на Торонто Раптърс допринесе с 21 точки. 

Кели Олиник добави 14 точки, а Андрю Нембърд вкара 10 с 5 асистенции.

Гершон Ябуселе пък бе най-резултатен за Франция с 19 точки. Руди Гобер приключи с 12 точки и 6 борби, Нандо Де Коло записа 11 точки, а суперзвездата Виктор Уембаняма остана с 10 точки и 7 борби. 

Това бе втора проверка за Канада след поражението от САЩ със 72:86, като на отбора му предстои още един мач - срещу Пуерто Рико утре. Франция пък инкасира трето поредно поражение след тези от Германия и Сърбия, като утре ще се опита да се върне на победния път в мача си срещу Австралия.

Франция се намира в група “B” на Олимпийските игри в Париж, заедно с Германия, Бразилия и Япония. Канада пък е в група “A” с Австралия, Гърция и Испания.