Водещата платформа за безплатни обяви Prodavalnik.com стартира благотворителен търг на емблематични вещи на спортни звезди и фенски артикули с автографи от тях. Продажбата на уникалните предмети, които се предлагат ексклузивно само от платформата, е в помощ на кампанията "Да подкрепим Рачо да оздравее", организирана от фондация „За Оборище”. За да станат собственици на някой от уникалните спортни артикули, те могат да дават ценови предложения над минималната посочена в обявите сума, а фондация „За Оборище” има правото да продаде желания продукт на предложилия най-висока цена. Целта е да бъде събрана максимално голяма сума в подкрепа на журналиста от Sportal.bg Рачо Колев, на когото предстои животоспасяваща операция в чужбина.
 
Сбирката от артикули с колекционерска стойност е публикувана на специална промостраница в Prodavalnik.com http://prodavalnik.com/racho. Обявите от категорията се промотират на началната страница на сайта. Ценните фенски предмети са предоставени от спортни журналисти и други популярни личности. В селекцията попадат спортни екипи и аксесоари на български спортисти, както и спортни аксесоари с автографи от звезди като президента на УЕФА. Сред благотворителните стоки са тренировъчните ръкавици на Кубрат Пулев със специални автографи, плакет на УЕФА и фланелка на един от най-добрите защитници на националния отбор на България в последните години и бивш футболист на Чарлтън - Радостин Кишишев.
 
За да даде позитивен старт на благотворителния търг, Prodavalnik.com направи и първата покупка – оригиналния екип на волейболния национал Георги Братоев, който бе публикуван с начална цена от 100 лева и бе продаден за 200 лв.
 
С благотворителния онлайн търг Prodavalnik.com и фондация „За Оборище” отправят и призив към всички спортни деятели да подкрепят инициативата като предложат за благотворителна продажба лични вещи и предмети с емоционална за спортните фенове стойност. Контакти могат да бъдат осъществени на [email protected].
 
Подробна информация за хода на кампанията „Подкрепи Рачо да оздравее” можете да намерите на http://podkrepi-racho.bg/
 
Дарителската сметка на Рачо Колев е
 
Leva: BGN BG25 UNCR 7000 1520 3787 84;
 
ЕUR: EUR BG74 UNCR 7000 1520 3807 15;
 
USD: USD BG90 UNCR 7000 1520 3807 18;
 
BIC: UNCRBGSF, UniCredit BULBANK.