Три американски баскетболистки подсилват дебютанта в женската НБЛ Хасково 2012. Те пристигнаха около 22.00 часа снощи в София и бяха посрещнати от изпълнителния директор на клуба Станислав Станков, старши треньора Елена Станкова и мениджъра Николай Петров. Джесика Кох, Сюзан Лестър и Тония Гърти бяха в много добро настроение и с радост приеха въпросите на журналистите.
 
Кох и Гърти за първи път напускат САЩ, за да играят професионално. „Много се вълнувам, че идвам в България и ще работя с момичетата. За мен професионалният свят е нов и се радвам, че ще бъда част от него”, каза Джесика Кох.
 
„Ако трябва да съм честна, не знам какво да очаквам, просто съм готова за игра”, добави Тония Гърти.
 
Сюзан Лестър, която игра в Турция през миналия сезон, заяви: „Това е втората ми година в чужбина и всичко ще бъде различно, защото идвам в съвсем различна държава. Ще се радвам да видя разликата не само баскетболно, но и от към традиции, култура и начин на живот. Нямам търпение да се запозная със съотборничките си.”
 
На въпрос дали знаят нещо за България, Кох отговори, че много й харесва статуята на Дева Мария в Хасково (най-голямата статуя на Богородица в света), която е видяла на снимка. Гърти и Лестър пък са били впечатлени от представянето на мъжкия ни волейболен отбор на Олимпиадата в Лондон.
 
В събота трите американки започват подготовка с Хасково 2012.