Много трудна победа в дебютната си среща за новия сезон записа Рилски спортист. В мач от Група "В" на Балканската лига самоковци надиграха румънския Муреш като гост с 90:89. Срещата бе равностойна през цялото време и в нея нямаше големи откъсвания.

Иван Лилов изигра страхотно второ полувреме, а негов кош в последната секунда на срещата донесе успеха за Рилски спортист. След края на срещата цялата зала аплодира и двата отбора, а играчите на домакините дори направиха обиколка, за да поздравят своите фенове.

Неприятната новина за самоковци бе контузията, която получи Атанас Радев 30 секунди преди края, като тепърва ще се види какво е неговото състояние. Следващият мач за Рилски спортист е от първия кръг на първенството на България - гостуване във Варна в събота.

Пет човека от състава на Рилски спортист завършиха с двуцифрен точков актив, информира bgbasket. Най-резултатен стана Иван Лилов с 19 точки, а освен това той направи и дабъл дабъл, след като подаде 10 асистенции. Богдан Боев се отчете с 16 точки, а след силно първо полувреме Станислав Ваклинов завърши с 15 и 6 борби.

Страхотно за домакините игра сръбският център Александър Младенович, който завърши с 31 точки и 7 борби. По 14 точки пък вкараха американците Джейсън Форте и Джухуан Кули. /БЛИЦ