Основната цел на баскетболен клуб Ямбол е място в шестицата през новия сезон. Това заяви президентът на тима Валентин Ревански. Той добави, че другите цели са пълна зала "Диана", увеличаване на членската маса, развитие на Детско-юношеската школа (ДЮШ) и икономическа стабилност.
 
Главният мениджър на тима и бивш старши треньор Иван Чолаков и новият наставник Ивайло Стоименов са доволни от проведената предсезонна подготовка, на която са попречили само контузиите на Юлиан Радионов и Павел Маринов.
 
"Тази година ямболския баскетбол има своеобразен юбилей - 65 години организиран баскетбол в града. Искаме да засилим работата в ДЮШ, но зависим като бюджет от общината и затова искаме малко по-малко да сме по-независими. Затова трябва да търсим спонсори, рекламодатели и искаме повече състезатели да излизат от школата ни", каза Чолаков.
 
"Осъзнавам, че нося огромна отговорност да наследя човек като Иван Чолаков. Осъзнавам също колко много той е направил за този клуб. Аз съм само на 29 години и нямам никакъв опит. Не искам да се оправдавам, но отговорността не е никак лека. Смятам, че до Нова година отборът ще търси лице и сърце и ще покажем какво можем след Нова година", заяви Ивайло Стоименов.
 
Ямбол стартира с победа над Балкан (Ботевград) в Националната баскетболна лига, а днес гостува на Рилски спортист (Самоков).
 
През лятото в Ямбол премина националът и бивш център на Лукойл Академик (София) Николай Върбанов.
 
"Николай Върбанов има много сериозни качества. Дори Светислав Пешич каза, че нямаме друг такъв. Ще му дам шанс и за мен ще е удоволствие, ако знам, че съм помогнал на това момче да е там, където му е мястото", добави Стоименов.